Vaječné žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej – vymiešame a nakoniec postupne pridávame múku spojenú s kakaom, grankom a práškom do pečiva.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaovej zmes. Cesto navrstvíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry, polejeme ho 100ml teplým mliekom a rúčkou od varešky doň urobíme dierky.
Potom na korpus navrstvíme vanilkový puding a uhladíme, aby sa puding dostal aj do dierok.
Necháme vychladnúť a medzitým si uvaríme čokoládový puding, do ktorého tiež vmiešame maslo. Čokoládový puding nanesieme na vanilkový, uhladíme a necháme celkom vychladnúť a stuhnúť.
Pudingový krém /vanilka/
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame maslo. Dôkladne premiešame.
Pudingový krém /čokoláda/
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame maslo. Dôkladne premiešame.
Ozdobíme s čokoládovými hoblinkami. Necháme úplne vychladnúť až potom krájame. Dobrú chuť!