Domáce ruské vajíčko
Domáce ruské vajíčko
Množstvo Príprava
4osoby 15minút
Pasívny čas
2hodiny
Množstvo Príprava
4osoby 15minút
Pasívny čas
2hodiny
Postup
  1. Uvaríme zemiaky, očístíme a nakrájame na hranolky. Salámu nakrájame na tenké prúžiky, Zavarané uhorky nakrájame na kocky.
  2. Do misky dáme hranolky, nakrájanú salámu, scedenú karotku s hráškom, nakrájané uhorky, sterilizovanú papriku. Posypeme so soľou a s mletým čiernym korením.
  3. Majonézu vymiešame so smotanou. Nalejeme na vlašský šalát a poriadne zamiešame. Podľa potreby zriedime s nálevom zo zavarených uhoriek. Pridáme horčicu, worchestrovú omáčku.
  4. Všetko dôkladne zamiešame a dochutíme. Zo šalátu naberieme do menších misiek, položíme naň rozkrájané vajíčka a salámu. Majonézu zriedime s nálevom a nalejeme na vajíčka a dáme do chladničky odstáť. Podávame s čerstvým pečivom.