Hubová omáčka s mäsom
Hubová omáčka s kuracím mäsom
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Varenie
25minút
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Varenie
25minút
Postup
  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky, posypeme soľou, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Posypeme trochou múky a na malom množstve oleja vo woku predpečieme.
  2. Kuracie mäso vyberieme na tanier a dáme bokom. Vo woku podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme do mäkka.
  3. Pridáme predpečené mäso, zalejeme trochou vody a pridáme hubový bujón. Na miernom ohni spolu uvaríme do mäkka.
  4. Nalejeme smotanu, zmiešame a varíme na miernom ohni, kým nedosiahne krémovú konzistenciu. Posypeme s nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s varenou ryžou.