Jahodová torta
Jahodová torta so želatínou
Množstvo Príprava
8osôb 15minút
Pasívny čas
3hodina
Množstvo Príprava
8osôb 15minút
Pasívny čas
3hodina
Postup
  1. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu vystelieme s fóliu a cesto natlačíme na dno. Dáme do chladničky stuhnúť.
  2. Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha s vanilkovým cukrom. Smotanový krém a práškový cukor dôkladne vymiešame a pridáme tvaroh a tvrdú šľahačku a všetko zamiešame.
  3. Pridáme rozpustenú želatínu a plnku dôkladne zamiešame.
  4. Polovicu jahôd nakrájame na štvrte a dáme do krému. Krém nalejeme na korpus a zvyšok jahôd poukladáme na vrch.
  5. Tortovú želatínu s cukrom rozpustíme v horúcej vode a nalejeme na tortu. Dáme do chladničky aby sa torta stuhla. Pred podávaním vyberieme z formy, odstránime fóliu a nakrájame.
Poznámky k receptu

DSCF2621