Vyskúšajte náš nový bezlepkový recept na Bezlepkovú tortu, ktorá vyzerá úžasne a chutí fantasticky! Nech sa páči!
Kakaovo-kávová torta bez lepku
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Kakaovo-kávová torta bez lepku
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 20 minút |
Varenie | Pasívny čas |
30 minút | 1 hodina |
|
|
Kakaovo-kávová torta bez lepku
Kakaovo-kávová torta bez lepku
|
Prísady
- 50 g ryžová múka
- 80 g bezlepková múka Liana Cake mix
- 100 g práškový cukor
- 3 ks vajíčko
- 100 g čokoláda na varenie bezlepková a bezmliečna
- 2 ks vanilkový cukor
- 2 PL kakaový prášok
- 150 g rastlinný tuk Palmarin
- 120 ml káva espresso
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Čokoládu a margarín roztopíme nad parou. Po roztopení pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, kávu a 2 polievkovú lyžicu kakaového prášku.
- Vaječné žĺtky vyšľaháme s elektrickým šľahačom a za stáleho miešania opatrne pridáme čokoládovú hmotu.
- Potom pridáme v menších dávkach aj múku a nakoniec opatrne pridáme aj penu z bielkov.
- Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 23 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180C asi 25-30 minút.
- Po vychladnutí posypeme s práškovým cukrom a podávame so zmrzlinou, s čerstvým ovocím.
Zdieľať recept