Kelový guláš
Kelový guláš - vyskúšajte tento vylepšený, jednoduchý a vynikajúci recept s kelom a s bravčovým mäsom!
Typ jedla
Hlavné jedlo
,
Obed
,
Večera
Kuchyňa
Česká
,
Maďarská
,
Slovenská
Cena
Lacné recepty
Množstvo
Príprava
8
porciî
10
minút
Varenie
50-60
minút
Množstvo
Príprava
8
porciî
10
minút
Varenie
50-60
minút
Prísady
2
ks
cibuľa
1-2
PL
mletá červená paprika
2
PL
korenie na mäso
500
g
bravčové mäso
500
g
zemiaky
500
g
kel
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
majorán
olej
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na malom množstve oleja podusíme do sklovista.
Pridáme mletú červenú papriku a krátko opražíme, nalejeme málo vody, urobíme gulášový základ.
Pridáme na kocky nakrájané mäso a prudko opečieme z každej strany.
Zalejeme vývarom a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Posolíme, posypeme s mletým čiernym korením a majoránom.
Varíme na miernom ohni do zmäknutia. Na konci pridáme nakrájaný kel a spolu dusíme do mäkka.
Dochutíme podľa potreby, ponúkame s čerstvým pečivom