Krtková torta

Krtková torta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Krtková tora s banánmi
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 6 hodín
Krtková torta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Krtková tora s banánmi
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 6 hodín
Prísady
Krém
Množstvo:
Jednotky:
Postup
  1. Príprava torty: Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Do mlieka si pridáme rastlinný olej, cukor a vajíčka. Poriadne si vajíčka v mlieku rozhabarkujeme a postupne nalejeme na zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. S ručným mixérom poriadne vyšľaháme a cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 25-30 minút pri telpote 180°C. Kontrolujeme špáradlom. Upečený korpus vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
  2. Príprava plnky: Tvaroh a smotanu na šľahanie zmiešame. Pridáme cukor, citrónovú kôru a rozpustenú želatínu a pekne spojíme do krémovej hmoty. Ak máme korpus vychladnutý, stred si vydlabeme, aby sme dostali kraje korpusu troška vyššie od dna.
  3. Naukladáme si do vnútra banány. Zalejeme krémovou tvarohou plnkou, keď potrebujeme postupne postavíme vyšší okraj z vydlabaného cesta. Na krémovú plnku si rozdrobíme vydlabaný stred korpusu a jemne zatlačíme. Tortu dáme cez noc do chladničky. Po vychladnutí si nakrájame na rezy a podávame.
Zdieľať recept