Krtková torta
Krtkova torta s banánmi. Táto jednoduchá a fantastická torta je známa asi na celom Slovensku. Odporúčam /nie len/ pre milovníkov banánov.
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 6 hodín
Prísady
Postup
Korpus
  1. Zmiešame múku, kakaový prášok a kypriaci prášok do pečiva. Do mlieka si pridáme rastlinný olej, cukor a vajíčka a všetko dôkladne premiešame a postupne nalejeme na zmiešanú múčnu zmes.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180°C. Kontrolujeme špáradlom. Upečený korpus vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Plnka
  1. Tvaroh a smotanu na šľahanie zmiešame. Pridáme cukor, citrónovú kôru a rozpustenú želatínu a pekne spojíme do krémovej hmoty. Ak máme korpus vychladnutý, naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hĺbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme.
  2. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na banány navŕšime krém, vytvoríme pekný kopček a vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Tortu dáme cez noc do chladničky. Po vychladnutí si nakrájame na rezy a podávame.