Lievance
Lievance
Typ jedla
Hlavné jedlo
,
Obed
,
Raňaky
,
Večera
Kuchyňa
Česká
,
Slovenská
Cena
Lacné recepty
Množstvo
Príprava
8
osôb
20
minút
Varenie
40
minút
Množstvo
Príprava
8
osôb
20
minút
Varenie
40
minút
Prísady
150
ml
mlieko
kvások
30
g
droždie
kvások
1/2
PL
práškový cukor
kvások
700
g
hladká múka
1
PL
práškový cukor
3
ks
vajíčko
1
štipka
soľ
600
ml
mlieko
Postup
Z droždia, 1/2 lyžice cukru a z teplého mlieka urobíme kvások a necháme 10-13 minúť kysnúť.
Vajíčka rozhabarkujeme so soľou a s 1 lyžicou cukru.
Múku preosejeme, pridáme rozšľahané vajíčka a nakoniec aj hotový kvások.
Mlieko nalejeme v menších dávkach, aby sme dostali také husté cesto ako na halušky. Všetko dôkladne premiešame a necháme kysnúť 45 - 60 minút.
Panvicu na lievance trocha vytrieme olejom a na malom ohni lievance z oboch strán upečieme do zlatista.