Marinované bravčové rebrá
Marinované bravčové rebrá
Typ jedla
Hlavné jedlo
,
Obed
,
Večera
Kuchyňa
Česká
,
Maďarská
,
Slovenská
Cena
Lacné recepty
Množstvo
Príprava
8
porciî
10
minút
Varenie
Pasívny čas
120
minút
15
minút1500
Množstvo
Príprava
8
porciî
10
minút
Varenie
Pasívny čas
120
minút
15
minút1500
Prísady
Rebro
1500
g
bravčové rebrá
soľ
Marináda
1-2
PL
korenie na mäso
bravčové
1-2
PL
sójová omáčka
1-2
PL
worchesterová omáčka
1-2
PL
med
1-2
PL
paradajkový pretlak
4
strúčik
cesnak
50
ml
olej
Postup
Najprv si odstránime blanu z rebierok. Po odstránení blany rebierko dôkladne posolíme a vmasírujeme do mäska.
Všetky prísady na marinádu zmiešame a s touto marinádou natrieme rebierko. Rebro zabalíme do alobalu a necháme v chladničke odstáť aspoň 12-24 hodín.
Na ďalší deň zabalené rebro NEROZBALÍME ale zabalíme ešte raz do ďalšieho alobalu a dáme piecť. Pečieme 120 minút na 150 C.
Po upečení opatrne odstránime alobal, zvýšime teplotu na 180-200C a grilujeme ešte pár minút. Dobrú chuť!