Bravčová panenka je najkvalitnejšia a najchudšia časť prasaťa, často označovaná ako panenská sviečková. Je vhodná prevažne na prípravu minútok, na gril, na prípravu sviečkovej.
Panenka s hubovou omáčkou
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Panenka s hubovou omáčkou
Množstvo | Príprava |
3 osoby | 30 minút |
Varenie | Pasívny čas |
5+5 minút | 10 minút |
|
|
Panenka s hubovou omáčkou
Panenka s hubovou omáčkou
|
Prísady
Mäso
- 600 g bravčová panenka
- štipka soľ
- štipka mleté čierne korenie
- 2 PL olivový olej
- 1 PL maslo
Omáčka
- 50 g sušené huby
- 15 cm pôr
- štipka soľ
- 1 PL hladká múka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 PL maslo
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Panenku nakrájame na hrubšie kúsky asi 2,5-3 cm. Posolíme, posypeme s mletým čiernym korením a natrieme s olivovým olejom. Na 30 minút dáme do chladničky.
- Hríby (dubáky, suchohríb a pod.) namočíme do horúcej vody na 30 minút a potom scedíme.
- Na masle osmažíme na drobno nakrájaný pór, pridáme scedené huby, posolíme trošku opražíme a potom pridáme šľahačkovú smotanu. Uvedieme do varu a pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa.
- Na panvici s hrubým dnom roztopíme maslo a na veľkom plameni pečieme panenku z oboch strán asi 1 minútu, potom stíšime oheň a pečieme ešte po 3 minúty z oboch strán. Po upečení necháme ešte 5 minút zakryté odstáť.
- Ponúkame ešte teplé s hubovou omáčkou a s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!
Zdieľať recept