Panenka s hubovou omáčkou

Bravčová panenka je najkvalitnejšia a najchudšia časť prasaťa, často označovaná ako panenská sviečková. Je vhodná prevažne na prípravu minútok, na gril, na prípravu sviečkovej.

Panenka s hubovou omáčkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Panenka s hubovou omáčkou
Množstvo Príprava
3 osoby 30 minút
Varenie Pasívny čas
5+5 minút 10 minút
Množstvo Príprava
3 osoby 30 minút
Varenie Pasívny čas
5+5 minút 10 minút
Panenka s hubovou omáčkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Panenka s hubovou omáčkou
Množstvo Príprava
3 osoby 30 minút
Varenie Pasívny čas
5+5 minút 10 minút
Množstvo Príprava
3 osoby 30 minút
Varenie Pasívny čas
5+5 minút 10 minút
Prísady
Mäso
Omáčka
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Panenku nakrájame na hrubšie kúsky asi 2,5-3 cm. Posolíme, posypeme s mletým čiernym korením a natrieme s olivovým olejom. Na 30 minút dáme do chladničky.
  2. Hríby (dubáky, suchohríb a pod.) namočíme do horúcej vody na 30 minút a potom scedíme.
  3. Na masle osmažíme na drobno nakrájaný pór, pridáme scedené huby, posolíme trošku opražíme a potom pridáme šľahačkovú smotanu. Uvedieme do varu a pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa.
  4. Na panvici s hrubým dnom roztopíme maslo a na veľkom plameni pečieme panenku z oboch strán asi 1 minútu, potom stíšime oheň a pečieme ešte po 3 minúty z oboch strán. Po upečení necháme ešte 5 minút zakryté odstáť.
  5. Ponúkame ešte teplé s hubovou omáčkou a s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *