Piškótový zákusok
Piškotový zákusok s kakaovým krémom
Množstvo Príprava
8osôb 30minút
Varenie Pasívny čas
20minút 6hodín
Množstvo Príprava
8osôb 30minút
Varenie Pasívny čas
20minút 6hodín
Prísady
Postup
  1. 6 vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme do tvrdej peny, 6 vaječných žĺtkov vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne pridáme múku a dôkladne premiešame. Pridáme tvrdú penu z bielkov, a zľahka premiešame. Na plechu s papierom na pečenie pečieme do ružova a necháme vychladnúť.
  2. Uvaríme hustý krém z mlieka, krémového prášku a cukru a necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme kakaový prášok a margarín a všetko dôkladne s mixérom premiešame. S hotovým krémom natrieme piškótové cesto.
  3. Nad parou s ručným mixérom vyšľaháme z bielkov a cukru tvrdú penu, ktorú natrieme na kakaový krém. Posypeme so strúhanou čokoládou alebo s čokoládovou polevou a na chladnom mieste necháme niekoľko hodín odležať. Pred podávaním nakrájame.