Recept na domácu knedľu
Recept na domácu knedľu
Množstvo Príprava
8porcií 15minút
Varenie Pasívny čas
20minút 80minút
Množstvo Príprava
8porcií 15minút
Varenie Pasívny čas
20minút 80minút
Prísady
Postup
  1. Preosiatú múku zmiešame so soľou. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, urobíme kvások. Vo vode rozhabarkujeme vajíčko a pridáme olej.
  2. Hotový kvások pridáme do múky, nalejeme vodu s vajíčkom a s olejom a vymiesime hladké cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok.
  3. Na pomúčenej doske vytvoríme 2 valec z cesta a necháme 20 minút pod utierkou kysnúť.
  4. A teraz ten trik: Pripravíme si hlboký pekáč do ktorého sa zmestí mriežka na chladenie cesta, podlejeme vodu a zakryjeme s papierom na pečenie. Vykysnuté knedle opatrne preložíme na tú mriežku, ktorá stojí vo vode. Zakryjeme s druhým pekáčom a necháme 20 minúť na pare.
  5. Takto získame veľké knedle ako z obchodu! Dobrú chuť!