Cícerová polievka
Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo. /zdroj internet/
Množstvo Príprava
4osoby 10minút
Varenie Pasívny čas
120minút 12hodín
Množstvo Príprava
4osoby 10minút
Varenie Pasívny čas
120minút 12hodín
Prísady
Postup
  1. Deň vopred si dajte namočiť cícer cez noc, ktorý krásne napučí a zmäkne. Cícer namočíme do vody s lyžičkou sódy bikarbóny. Na druhý deň ho scedíme a prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Do väčšieho hrnca vložíme cícer, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu, nakrájaný cesnak, bobkové listy, čierne korenie, olivový olej a zalejeme 2 litrami vody. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme aspoň 2 hodiny. Okoštujeme a keď je cícer mäkký , dokončíme varenie.
  3. Na záver ochutíme soľou, zeleninovým bujónom a pred podávaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.