Recept na čoko-rezy s mascarpone
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Varenie Pasívny čas
20minút 6hodín
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Varenie Pasívny čas
20minút 6hodín
Prísady
Kakao na poliatie
Čokoládové ganache
Postup
Cesto
  1. Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom a so štipkou soli do peny. Pridáme mlieko a olej a premiešame. Pridáme preosiaty kakaový prášok a cesto opatrne premiešame do hladka. Potom pridáme preosiatú múku a kypriaci prášok a všetko spolu dôkladne vymiešame.
  2. Cesto vylejeme do hlbšieho pekáča s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180C asi 20-25 minút. Počas pečenia si pripravíme kakao na poliatie a to tak, že 200 ml mlieka a kakaový prášok dáme do hrnca a miernom ohni zohrejeme.
  3. Cesto po upečení vyberieme a s vidličkou poriadne popichujeme, aby sa kakao lepšie vstrebávalo. Nalejeme kakao na horúce a popichnuté cesto a necháme kakao úplne vstrebávať a cesto vychladnúť.
Krém
  1. Šlahačku a vanilkový cukor s ručným mixérom vyšľaháme do tuhej peny, pridáme mascarpone a krém vyšľaháme do hladka. Krém natrieme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť.
Čokoládové ganache
  1. To je vlastne čokoládová poleva. Šľahačku privedieme do varu a nalejeme na nasekanú čokoládu. Chvíľku počkáme a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.
  2. Keď je čokoládový zákusok úplne studený, aj krém je stuhnutý, pripravené ganache nalejeme na vrch a hotové čokorezy na ďalšie 2-3 hodiny necháme v chladničke schladiť.