Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom a so štipkou soli do peny. Pridáme mlieko a olej a premiešame. Pridáme preosiaty kakaový prášok a cesto opatrne premiešame do hladka. Potom pridáme preosiatú múku a kypriaci prášok a všetko spolu dôkladne vymiešame.
Cesto vylejeme do hlbšieho pekáča s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180C asi 20-25 minút.
Počas pečenia si pripravíme kakao na poliatie a to tak, že 200 ml mlieka a kakaový prášok dáme do hrnca a miernom ohni zohrejeme.
Cesto po upečení vyberieme a s vidličkou poriadne popichujeme, aby sa kakao lepšie vstrebávalo. Nalejeme kakao na horúce a popichnuté cesto a necháme kakao úplne vstrebávať a cesto vychladnúť.
Krém
Šlahačku a vanilkový cukor s ručným mixérom vyšľaháme do tuhej peny, pridáme mascarpone a krém vyšľaháme do hladka. Krém natrieme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť.
Čokoládové ganache
To je vlastne čokoládová poleva.
Šľahačku privedieme do varu a nalejeme na nasekanú čokoládu. Chvíľku počkáme a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.
Keď je čokoládový zákusok úplne studený, aj krém je stuhnutý, pripravené ganache nalejeme na vrch a hotové čokorezy na ďalšie 2-3 hodiny necháme v chladničke schladiť.