Sviečková na smotane
Sviečková na smotane
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Varenie
60minút
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Varenie
60minút
Prísady
Postup
  1. Hovädzie mäso na horúcom oleji predpečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier a odložíme bokom.
  2. Na kocky nakrájanú cibuľu dusíme do mäkka a pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Osolíme a posypeme s mletým čiernym korením
  3. Nalejeme vodu a pridáme cesnak a bobkový list. Predpečené mäso dáme späť a spolu dusíme na miernom ohni asi 60 minút.
  4. Keď je mäso mäkké vyberieme spolu s bobkovým listom a uvarenú zeleninu rozmixujeme do hladka.
  5. Ochutíme s horčicou, nalejeme smotanu, citrónovú šťavu a mäso dáme späť. Podľa potreby omáčku ešte dochutíme a privedieme do varu. Podávame s knedľou.