Sviečková na smotane
Sviečková na smotane
Typ jedla
Hlavné jedlo
,
Obed
,
Večera
Kuchyňa
Slovenská
Cena
Lacné recepty
Množstvo
Príprava
6
osôb
15
minút
Varenie
60
minút
Množstvo
Príprava
6
osôb
15
minút
Varenie
60
minút
Prísady
500
g
hovädzie mäso
na plátky
1
ks
cibuľa
na malé kocky
3
PL
olej
4
ks
mrkva
na kolieska
2
ks
petržlen
na kolieska
1/2
ČL
soľ
1/2
ČL
mleté čierne korenie
800
ml
voda
2
strúčik
cesnak
3
ks
bobkový list
2
PL
horčica
200
ml
smotana na šľahanie
1/2
ks
citrónová šťava
Postup
Hovädzie mäso na horúcom oleji predpečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier a odložíme bokom.
Na kocky nakrájanú cibuľu dusíme do mäkka a pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Osolíme a posypeme s mletým čiernym korením
Nalejeme vodu a pridáme cesnak a bobkový list. Predpečené mäso dáme späť a spolu dusíme na miernom ohni asi 60 minút.
Keď je mäso mäkké vyberieme spolu s bobkovým listom a uvarenú zeleninu rozmixujeme do hladka.
Ochutíme s horčicou, nalejeme smotanu, citrónovú šťavu a mäso dáme späť. Podľa potreby omáčku ešte dochutíme a privedieme do varu. Podávame s knedľou.