Tiramisu
Tiramisu
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Pasívny čas
3hodina
Množstvo Príprava
6osôb 15minút
Pasívny čas
3hodina
Postup
  1. Smotanovú nátierku vyšľaháme s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tvrdej peny a spojíme so smotanovou nátierkou.
  2. Na dno pripravenej nádoby s rozmerom asi 30 x 30 x 10 cm poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej kávy zmiešanej s amarettom, a na to nahladko rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškóty, rozotrieme na ne zvyšnú polovicu krému, uhladíme a dáme na noc vychladiť do chladničky.
  3. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaovým práškom. Nakrájame na porcie a podávame.