Lasagne
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Lasagne
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 25 minút |
Varenie | Pasívny čas |
35 minút | 20 minút |
|
|
Lasagne
Lasagne
|
Prísady
Ragú
- 500 g mleté mäso
- 2 ks cibuľa
- 3 srtúčik cesnak
- 1 štipka soľ
- 1 PL olej
- 1 štipka mleté čierne korenie
- 750 ml paradajková omáčka
- 100 ml červené víno
- 1 ČL bazalka
- neznáme lasagne cestoviny
Bešamelová omáčka
- 250 ml mlieko
- 2 PL hladká múka
- 40 g maslo
- 150 g syr strúhaný
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Ragú: Na malom množstve oleja podusíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a dusíme, kým mäso zbelie. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Nalejeme trochu vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Pridáme 750 ml paradajkovej omáčky, 100 ml červeného vína posypeme s bazalkou podľa chuti a uvaríme.
- Bešamelová omáčka: Na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a varíme do blednutiu. Pridáme mlieko a uvaríme nie moc hustú omáčku. Ak je príliš hustá, môžeme riediť s mliekom. Bešamelovú omáčku nalejeme na hotové ragú a zmiešame.
- Na dno pekáča dáme ragú a zakryjeme s lasagne cestovinami, ďalšia vrstva ragú, cestoviny a takto striedame, kým sa neminú všetky ingrediencie a ukončíme s ragú. Posypeme so strúhaným syrom a zakryjeme s alobalom. V stredne horúcej rúre pečieme asi 30 minút. Potom odstránime alobal a grilujem 5-7 minút.
Zdieľať recept