Panenka s hubovou omáčkou

Bravčová panenka je najkvalitnejšia a najchudšia časť prasaťa, často označovaná ako panenská sviečková. Je vhodná prevažne na prípravu minútok, na gril, na prípravu sviečkovej. Panenka s hubovou omáčkou 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Panenka s hubovou […]

Recept na cícerovú polievku

Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
/zdroj internet/