Fašírková roláda
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Fašírková roláda
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Varenie |
75 minút |
|
|
Fašírková roláda
Fašírková roláda
|
Prísady
Fašírková roláda
- 800 g bravčové mäso pliecko
- 1 ks žemľa
- 1 PL bravčová masť
- 1 ks cibuľa
- 1 ks vajíčko
- 1 PL mletá červená paprika
- 1 štipka tymián
- 3 strúčik cesnak
- 1 PL horčica
- 1 štipka soľ
- 1 štipka mleté čierne korenie
Plnka
- 4 ks vajíčko
- 200 g syr
- 150 g šunkové plátky
- 1 PL olivový olej na potretie
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Najprv si uvaríme 4 vajíčka natvrdo, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Žemľu namočíme do teplej vody. Na masti podusíme na kocky nakrájanú cibuľu.
- Mleté bravčové mäso dochutíme so soľou, s mletým čiernym korením, s tymianom, s mletou paprikou, pridáme horčicu, pretlačený cesnak, dusenú cibuľu, vytlačenú žemľu, vajíčko a všetko dôkladne premiešame.
- S olivovým olejom natrieme 60 x 40 cm alobal a ochutené mleté mäso rovnomerne rozotrieme asi na 2 cm hrubé. Na mäso si poukladáme polovicu syra, zakryjeme s plátkami šunky, dáme kolieska vajíčok a zakryjeme so zvyšným syrom.
- Pomocou alobalu zvinieme do rolády a tesne zabalíme tak, aby sme spoj mali hore. Pečieme v horúcej rúre min. 1 hodiny, a potom rozbalíme a dopečieme do ružova. Necháme vychladnúť a potom nakrájame šikmo na plátky. Podávame s ryžou, so zemiakmi a s čerstvým šalátom.
Zdieľať recept