Bravčová panenka na šampiňónoch
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bravčová panenka na šampiňónoch
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
25 minút |
|
|
Bravčová panenka na šampiňónoch
Bravčová panenka na šampiňónoch
|
Prísady
- 1000 g bravčová panenka
- 750 g šampiňóny
- 4 PL olivový olej
- 1 kus cibuľa
- 2 kus bujón hubový
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 1/2 ČL tymián
- 100 ml voda
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Bravčovú panenku nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Roztlapkáme a z obidvoch strán posypeme so soľou a s mletým čiernym korením
- Na malom množstve oleja prudko opečieme z obidvoch strán cca 2 minúty. Vyberieme a položíme na tanier. Odložíme bokom.
- Na kocky nakrájanú cibuľu restujeme a pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Posypeme so soľou, s mletým čiernym korením a tymianom.
- Keď šampiňóny už pustia vodu pridáme predpečené mäso. Podľa potreby zalejeme vodu a pridáme bujóny.
- Zakryjeme a dusíme na miernom ohni do mäkka. Servírujeme s ryžou, so zemiakmi.
Zdieľať recept