Bravčové mäso s hríbami
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bravčové pliecko s hríbami
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
30 minút |
|
|
Bravčové mäso s hríbami
Bravčové pliecko s hríbami
|
Prísady
- 1000 g bravčové pliecko
- 500 g šampiňóny
- 250 g hliva ustricovitá
- 2 kus cibuľa
- 3 PL olej
- 1/2 PL soľ
- 1/2 PL mleté čierne korenie
- 1/2 PL tymián
- 3 PL hladká múka
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Mäso nakrájame na tenké pláty. Dochutíme soľou, posypeme mletým čiernym korením. Jednu stranu obalíme v múke a prudko osmažíme. Mäso vyberieme na tanier a necháme v teple odstáť.
- Na kocky nakrájanú cibuľu osmažíme na horúcom oleji a pridáme nakrájané huby. Dochutíme soľou a s mletým čiernym korením a posypeme tymianom. Znížime teplotu a huby podusíme domäkka.
- Pred dokončením pridáme pred pečené mäso a všetko spolu dovaríme. Ak je to nutné, nalejeme trocha vody. Na konci podľa chuti môžeme zriediť sladkou smotanou. Podávame s varenou ryžou.
Zdieľať recept