Hubová omáčka s mäsom
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Hubová omáčka s kuracím mäsom
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
25 minút |
|
|
Hubová omáčka s mäsom
Hubová omáčka s kuracím mäsom
|
Prísady
- 1000 g kuracie prsia
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 2 PL hladká múka
- 1 ks cibuľa
- 500 g šampiňóny
- 360 ml smotana na šľahanie
- 3 PL olej
- 2 ks hubový bujón
- 1/2 šálka petržlenová vňať
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky, posypeme soľou, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Posypeme trochou múky a na malom množstve oleja vo woku predpečieme.
- Kuracie mäso vyberieme na tanier a dáme bokom. Vo woku podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme do mäkka.
- Pridáme predpečené mäso, zalejeme trochou vody a pridáme hubový bujón. Na miernom ohni spolu uvaríme do mäkka.
- Nalejeme smotanu, zmiešame a varíme na miernom ohni, kým nedosiahne krémovú konzistenciu. Posypeme s nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s varenou ryžou.
Zdieľať recept