Jahodová torta I.
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Jahodová torta I.
Množstvo | Príprava |
12 porciî | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
20 minút | 5 hodín |
|
|
Jahodová torta I.
Jahodová torta I.
|
Prísady
Piškótové cesto
- 3 ks vajíčko
- 3 PL práškový cukor
- 3 PL ryžová múka
Plnka
- 400 g smotanová nátierka
- 250 g tvaroh
- 200 ml smotana na šľahanie
- 4 PL práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- citrónová šťava
- 20 g želatína
- 100 ml voda
- 400 g jahody
- mandľové lupienky
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Vajíčkové bielky vyšľaháme do tuha. Vajíčkové žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku a zmiešame. Pridáme tuhú penu a opatrne premiešame.
- Pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút. Vo forme necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie a vanilkový cukor vyšľaháme na tvrdú penu. Smotanovú nátierku zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme nízkotučný tvaroh a dôkladne premiešame. Pridáme tvrdú penu zo šľahačky a opatrne premiešame.
- Želatínu rozpustíme v horúcej vode, pridáme 1-2 lyžice krému, zmiešame nalejeme do tvarohovej zmesi. Všetko dôkladne premiešame.
- Do krému zmiešame očistené a na štvrte nakrájané jahody a všetko nalejeme na studený korpus. Tortu ozdobíme s jahodami a opraženými lupienkami mandlí a necháme v chladničke odstáť niekoľko hodín.
- Tip: Naneste iba polovicu krému na korpus a posypte čokoládovými hoblinkami potom zakryte ďalšou vrstvou krému, takto bude torta ešte chutnejšia!
Zdieľať recept