Jahodová torta I.

Jahodová torta I.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Jahodová torta I.
Množstvo Príprava
12 porciî 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 5 hodín
Množstvo Príprava
12 porciî 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 5 hodín
Jahodová torta I.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Jahodová torta I.
Množstvo Príprava
12 porciî 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 5 hodín
Množstvo Príprava
12 porciî 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 5 hodín
Prísady
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
  1. Vajíčkové bielky vyšľaháme do tuha. Vajíčkové žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku a zmiešame. Pridáme tuhú penu a opatrne premiešame.
  2. Pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút. Vo forme necháme vychladnúť.
  3. Smotanu na šľahanie a vanilkový cukor vyšľaháme na tvrdú penu. Smotanovú nátierku  zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme nízkotučný tvaroh a dôkladne premiešame. Pridáme tvrdú penu zo šľahačky a opatrne premiešame.
  4. Želatínu rozpustíme v horúcej vode, pridáme 1-2 lyžice krému, zmiešame nalejeme do tvarohovej zmesi. Všetko dôkladne premiešame. 
  5. Do krému zmiešame očistené a na štvrte nakrájané jahody a všetko nalejeme na studený korpus. Tortu ozdobíme s jahodami a opraženými lupienkami mandlí a necháme v chladničke odstáť niekoľko hodín.
  6. Tip: Naneste iba polovicu krému na korpus a posypte čokoládovými hoblinkami potom zakryte ďalšou vrstvou krému, takto bude torta ešte chutnejšia!
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *