Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.
Prísada: voda
Rascová polievka
Rascová polievka s vajíčkami
Oreo torta
Oreo torta
Tvarohový koláč s jahodami
Tvarohový koláč s jahodami
dietne
Šampiňónová krémová polievka
Lasagne
Lasagne
Churros -španielske šišky
Churros-španielske šišky
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane
Karamelová torta
Pudingové rezy
Pudingové rezy so smotanou