Domáca bezlepková žemľa

Výborná bezlepková žemľa z ryžovej múky, žemličky sú mäkké aj na druhý deň!

Domáca bezlepková žemľa
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáca bezlepková žemľa
Množstvo Príprava
8 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 15+15 minút
Množstvo Príprava
8 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 15+15 minút
Domáca bezlepková žemľa
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáca bezlepková žemľa
Množstvo Príprava
8 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 15+15 minút
Množstvo Príprava
8 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 15+15 minút
Prísady
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
  1. Do 100 ml vlažnej vody nasypeme prírodnú rozpustnú vlákninu (psyllium) a necháme napučať.
  2. Do 100 ml vlažnej vody nasypeme droždie a cukor, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a necháme kvások vykysnúť.
  3. Všetky prísady na cesto zmiešame, pridáme napučanú vlákninu s vodou a kvások a cesto vymiesime. Na teplom mieste necháme cesto vykysnúť na dvojnásobok.
  4. Hotové cesto vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme jemne pomúčili bezlepkovou múkou. Ručne ešte premiesime a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každú z nich miesením vytvarujeme do žemličky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Vrch žemličiek natrieme s kokosovým olejom (môžeme posypať sezamovými semienkami) a pečieme pri teplote 190C asi 35-40 minút. Dobrú chuť!
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *