Výborná bezlepková žemľa z ryžovej múky, žemličky sú mäkké aj na druhý deň!
Domáca bezlepková žemľa
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Domáca bezlepková žemľa
Množstvo | Príprava |
8 ks | 20 minút |
Varenie | Pasívny čas |
40 minút | 15+15 minút |
|
|
Domáca bezlepková žemľa
Domáca bezlepková žemľa
|
Prísady
- 15 g prírodná rozpustná vláknina psyllium
- 100 ml voda vlažná
- 15 g droždie
- 5 g kryštálový cukor
- 100 ml voda vlažná
- 300 g ryžová múka hnedá
- 7 g soľ
- 180 ml voda vlažná
- 1 ks vajíčko
- 40 g kokosový olej
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
- Do 100 ml vlažnej vody nasypeme prírodnú rozpustnú vlákninu (psyllium) a necháme napučať.
- Do 100 ml vlažnej vody nasypeme droždie a cukor, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a necháme kvások vykysnúť.
- Všetky prísady na cesto zmiešame, pridáme napučanú vlákninu s vodou a kvások a cesto vymiesime. Na teplom mieste necháme cesto vykysnúť na dvojnásobok.
- Hotové cesto vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme jemne pomúčili bezlepkovou múkou. Ručne ešte premiesime a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každú z nich miesením vytvarujeme do žemličky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vrch žemličiek natrieme s kokosovým olejom (môžeme posypať sezamovými semienkami) a pečieme pri teplote 190C asi 35-40 minút. Dobrú chuť!
Zdieľať recept