Šošovicová polievka na kyslo

Tradičná šošovicová polievka na kyslo. Šošovicová polievka na kyslo 12345 Počet hlasov: 2 Hodnotenie: 4.5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Šošovicová polievka na kyslo Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Večera KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská CenaLacné recepty Množstvo Príprava 8 porciî 10 minút Varenie 30 […]

Prívarok zo zelenej fazuľky

Starodávny recept, ktoré naše babičky varili často. Skúsme tieto recepty zachovať a oživiť! Prívarok zo zelenej fazuľky 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Prívarok zo zelenej fazuľky Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Večera KuchyňaČeská, Slovenská CenaLacné recepty Množstvo […]

Zemiakový paprikáš

Zemiakový paprikáš alebo paprikáškrumpli je jednoduché, rýchle a lacné jedlo. Polievku môžete uvariť aj s klobásou, s paprikou a paradajkou, s lečom.. skrátka podľa vašich chutí a možností. Táto naša polievka je tá najjednoduchšia varianta ale napriek tomu fantasticky chutí každému. Vyskúšajte! 🙂 Zemiakový paprikáš 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento […]

Utopence v kyslom náleve

Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.

Recept na cícerovú polievku

Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
/zdroj internet/