Recept na cícerovú polievku

Cícerová polievka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo. /zdroj internet/
Množstvo Príprava
4 osoby 10 minút
Varenie Pasívny čas
120 minút 12 hodín
Množstvo Príprava
4 osoby 10 minút
Varenie Pasívny čas
120 minút 12 hodín
Cícerová polievka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo. /zdroj internet/
Množstvo Príprava
4 osoby 10 minút
Varenie Pasívny čas
120 minút 12 hodín
Množstvo Príprava
4 osoby 10 minút
Varenie Pasívny čas
120 minút 12 hodín
Prísady
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Deň vopred si dajte namočiť cícer cez noc, ktorý krásne napučí a zmäkne. Cícer namočíme do vody s lyžičkou sódy bikarbóny. Na druhý deň ho scedíme a prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Do väčšieho hrnca vložíme cícer, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu, nakrájaný cesnak, bobkové listy, čierne korenie, olivový olej a zalejeme 2 litrami vody. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme aspoň 2 hodiny. Okoštujeme a keď je cícer mäkký , dokončíme varenie.
  3. Na záver ochutíme soľou, zeleninovým bujónom a pred podávaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *