Sviečková na smotane
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Sviečková na smotane
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
60 minút |
|
|
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane
|
Prísady
- 500 g hovädzie mäso na plátky
- 1 ks cibuľa na malé kocky
- 3 PL olej
- 4 ks mrkva na kolieska
- 2 ks petržlen na kolieska
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 800 ml voda
- 2 strúčik cesnak
- 3 ks bobkový list
- 2 PL horčica
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1/2 ks citrónová šťava
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Hovädzie mäso na horúcom oleji predpečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier a odložíme bokom.
- Na kocky nakrájanú cibuľu dusíme do mäkka a pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Osolíme a posypeme s mletým čiernym korením
- Nalejeme vodu a pridáme cesnak a bobkový list. Predpečené mäso dáme späť a spolu dusíme na miernom ohni asi 60 minút.
- Keď je mäso mäkké vyberieme spolu s bobkovým listom a uvarenú zeleninu rozmixujeme do hladka.
- Ochutíme s horčicou, nalejeme smotanu, citrónovú šťavu a mäso dáme späť. Podľa potreby omáčku ešte dochutíme a privedieme do varu. Podávame s knedľou.
Zdieľať recept