Krkovička na pive

Pivo obsahuje mnoho vitamínov a ďalších látok, ktoré pri striedmej konzumácii blahodarne pôsobia na ľudský organizmus. Významné je zastúpenie minerálov v pive, okrem draslíka a sodíka, ktoré sú tu v priaznivom pomere, obsahuje tiež chloridy, vápnik, fosfor, horčík, a kremík. Z vitamínov obsiahnutých v pive sú najvýznamnejšie vitamíny skupiny B – thiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin a kyselina listová. Obsahuje všetky vitamíny B. Pivo je tiež označované ako „tekutý chlieb“ či „zlato v pohári“.

Krkovička na pive
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
60 minút 10 minút
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
60 minút 10 minút
Krkovička na pive
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
60 minút 10 minút
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
60 minút 10 minút
Prísady
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
  1. Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme a posypeme s mletým čiernym korením, s mletou rascou. Na panvici predpečieme mäsové plátky z oboch strán.
  2. Predpečené mäsové plátky vložíme do hlbokého pekáča a nalejeme pivo. Cesnakové plátky nasypeme na mäso. Zakryjeme pekáč s alobalom a pečieme asi 50 minút v horúcej rúre.
  3. Keď je mäso mäkké, odstránime alobal a na vrch nasypeme nakrájanú cibuľu. Pečieme ešte ďalších 20 minút. Po upečení zakryjeme s alobalom a necháme 10 minút stáť. Servírujeme s dusenou kapustou a s knedľami. Dobrú chuť!
Poznámky k receptu
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *