Táto roláda z mletého mäsa plnená so šunkou, syrom a vajíčkom je vynikajúca aj na sviatočný stôl! Vyskúšajte na Veľkú noc, na Silvestra, na Nový rok!
Plnená roláda z mletého mäsa so šunkou
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Plnená roláda z mletého mäsa
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
60+20 minút | 30 minút |
|
|
Plnená roláda z mletého mäsa so šunkou
Plnená roláda z mletého mäsa
|
Prísady
Roláda
- 1000 g mleté mäso bravčové
- 1 ks rožok
- 1 ks cibuľa
- 1 ks vajíčko
- 2 čajová lyžica mletá červená paprika
- 1 čajová lyžica soľ
- 1 čajová lyžica mleté čierne korenie
- 1 PL korenie na mäso bravčové
- 2 strúčik cesnak
- 2 PL olej
Zemiaky
- 2000 g zemiaky
- 2 ks cibuľa
- 1 čajová lyžica soľ
- 1 PL sušený cesnak
- 3 PL olej
- 1 PL korenie na mäso bravčové
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Roláda
- Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky a na oleji podusíme. Necháme vychladnúť. Rožok namočíme do vody. Medzitým si uvaríme 4 vajíčka, ktoré budeme potrebovať na plnku.
- Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vytlačený rožok, vajíčko, cibuľu s olejom, mletú červenú papriku, korenie na mäso, roztlačený cesnak a všetko dôkladne zmiešame homogénnu mäsovú zmes.
- Pripravíme si alobal, ktorý natrieme s olejom. Pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme do tvaru obdĺžnika. Na mäso poukladáme najprv syr, potom šunku, nakrájané vajíčko a posledná vrstva je syr.
- Pomocou alobalu mäso stočíme do rolády. Alobal pevne uzavrieme, a dbáme na to, aby záhyb na alobale bol hore. Pečieme vo vyhriatej (180 C) rúre cca 1 hodinu.
- Potom otvoríme alobal a s výpekom pokvapkáme roládu a grilujeme ešte 20 minút. Po upečení necháme roládu zakrytú ešte cca 20 minút odpočinúť.
Príloha
- Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Plech natrieme s olejom, cibuľu a zemiaky zmiešame, posypeme so soľou a s korením na mäso. Ešte raz premiešame a nalejeme na plech.
- Zakryjeme s alobalom a pečieme asi 50 minút na 180-200C. Potom odstránime alobal a grilujeme ešte cca 10 minút.
Zdieľať recept