Plnená roláda z mletého mäsa

Táto roláda z mletého mäsa plnená so šunkou, syrom a vajíčkom je vynikajúca aj na sviatočný stôl! Vyskúšajte na Veľkú noc, na Silvestra,  na Nový rok!

Plnená roláda z mletého mäsa so šunkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Plnená roláda z mletého mäsa
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
60+20 minút 30 minút
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
60+20 minút 30 minút
Plnená roláda z mletého mäsa so šunkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Plnená roláda z mletého mäsa
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
60+20 minút 30 minút
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
60+20 minút 30 minút
Prísady
Roláda
Plnka
Zemiaky
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Roláda
  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky a na oleji podusíme. Necháme vychladnúť. Rožok namočíme do vody. Medzitým si uvaríme 4 vajíčka, ktoré budeme potrebovať na plnku.
  2. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vytlačený rožok, vajíčko, cibuľu s olejom, mletú červenú papriku, korenie na mäso, roztlačený cesnak a všetko dôkladne zmiešame homogénnu mäsovú zmes.
  3. Pripravíme si alobal, ktorý natrieme s olejom. Pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme do tvaru obdĺžnika. Na mäso poukladáme najprv syr, potom šunku, nakrájané vajíčko a posledná vrstva je syr.
  4. Pomocou alobalu mäso stočíme do rolády. Alobal pevne uzavrieme, a dbáme na to, aby záhyb na alobale bol hore. Pečieme vo vyhriatej (180 C) rúre cca 1 hodinu.
  5. Potom otvoríme alobal a s výpekom pokvapkáme roládu a grilujeme ešte 20 minút. Po upečení necháme roládu zakrytú ešte cca 20 minút odpočinúť.
Príloha
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Plech natrieme s olejom, cibuľu a zemiaky zmiešame, posypeme so soľou a s korením na mäso. Ešte raz premiešame a nalejeme na plech.
  2. Zakryjeme s alobalom a pečieme asi 50 minút na 180-200C. Potom odstránime alobal a grilujeme ešte cca 10 minút.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *