Fašírky so zemiakmi
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Fašírky so zemiakmi
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
45 minút | 1 hodina |
|
|
Fašírky so zemiakmi
Fašírky so zemiakmi
|
Prísady
- 500 g mleté mäso
- 1 ks cibuľa
- 1 ks bageta
- 100 ml mlieko na namáčanie
- 2 PL zmes korenín na fašírku
- 2 ks vajíčko
- 3 strúčik cesnak
- 1 PL soľ
- 1/2 PL mleté čierne korenie
- 1/2 PL mletá rasca
- 1/2 PL mletá červená paprika
- 8 ks zemiaky uvarené
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- S vlažným mliekom zalejeme bagetu a necháme napučať. Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zemiaky uvaríme.
- Mleté mäso zmiešame s koreninami, vyžmýkanou bagetou, vychladnutou podusenou cibuľou, vajíčkami, roztlačeným cesnakom.
- Dochutíme so soľou, s mletým čiernym korením, s mletou paprikou a s mletou rascou a všetko dôkladne premiešame. Uvarené zemiaky očistíme.
- Zapekaciu misu (netreba vymastiť!) vyložíme s kolieskami zemiakov, a striedavo použijeme mäso a na štvrte nakrájané zemiaky. Pečieme v prehriatej rúre na 200 °C po dobu cca. 30-45 minút. Podávame s kyslou uhorkou.
Zdieľať recept