Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.
Prísada: cibuľa
Recept na cícerovú polievku
Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
/zdroj internet/
Kuracie stehná na pive
Kuracie stehná na pive
Domáca pečeňová paštika
Domáca pečeňová paštika
Kôprová omáčka s párkom
Rýchla kôprová omáčka s párkom
Šampiňónová krémová polievka
Špekačky na čiernom pive
Špekačky na čiernom pive
Fašírky so zemiakmi
Fašírky so zemiakmi
Pečená zemiaková kaša
Pečená zemiaková kaša
Lasagne
Lasagne