Máte doma bravčové pliecko a hrášok (čerstvý alebo mrazený)? Uvarte toto rýchle a fantastické jedlo!
Bravčové s hráškom
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bravčové mäso s hráškom - Keď máte doma bravčové pliecko a hrášok (čerstvý/mrazený), pripravte toto rýchle a fantastické jedlo!
Množstvo | Príprava |
8 porciî | 15 minút |
Varenie |
40-50 minút |
|
|
Bravčové s hráškom
Bravčové mäso s hráškom - Keď máte doma bravčové pliecko a hrášok (čerstvý/mrazený), pripravte toto rýchle a fantastické jedlo!
|
Prísady
- 800 g bravčové mäso pliecko
- 2 ks cibuľa
- 250 ml vývar alebo rozpustený bujón
- 200 g hrášok
- 1 PL mletá červená paprika
- 3 PL korenie na mäso
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- olej
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Urobíme perkeltový základ : cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji, pridáme mletú červenú papriku, korenie na bravčové mäso a nalejeme trošku vody.
- Pridáme na kocky nakrájané mäso a mäsové kocky z každej strany zľahka opečieme. Podľa vlastnej chuti posolíme a posypeme s mletým čiernym korením.
- Podlejeme vývarom (alebo v horúcej vode rozpusteným bujónom) a zakryjeme. Na malom ohni varíme mäso do zmäknutia.
- Pridáme hrášok a dusíme ešte 20 minút. Dochutíme podľa vlastnej chuti a podávame s domácimi haluškami.
Zdieľať recept