Bravčové pliecko na hubách
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bravčové pliecko na hubách - ďalší skvelý recept na bravčové mäso, ktoré treba čím skôr vyskúšať!
Množstvo | Príprava |
8 porcií | 15 minút |
Varenie |
40 minút |
|
|
Bravčové pliecko na hubách
Bravčové pliecko na hubách - ďalší skvelý recept na bravčové mäso, ktoré treba čím skôr vyskúšať!
|
Prísady
- 800 g bravčové mäso
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- 3 ks cibuľa
- 1 PL med
- 250 g šampiňóny
- 1 PL sójová omáčka
- 1 čajová lyžica mletá červená paprika
- 1 čajová lyžica mletá rasca
- 1 ks bujón hovädzí
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
- Bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) nakrájame na plátky, posolíme, posypeme s mletým čiernym korením a na oleji na veľkom ohni predpečieme.
- Vyberieme mäso z hrnca a vo výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme med a necháme skaramelizovať. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minút.
- Keď sú šampiňóny skoro hotové vložíme naspäť mäso, pridáme mletú červenú papriku, mletú rascu, sójovú omáčku a podlejeme vývar (alebo vodu s bujónom) a spolu dusíme, kým mäso nie je mäkké.
- Dochutíme podľa potreby a podávame.
Zdieľať recept