Fantastické bravčové soté v zemiakovej placke – dobrá voľba na obed alebo na večeru.
Bravčové soté v zemiakovej placke
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bravčové soté v zemiakovej placke - fantastické bravčové soté v zemiakovej placke - dobrá voľba na obed alebo na večeru.
Množstvo | Príprava |
8 porciî | 15 minút |
Varenie |
30 minút |
|
|
Bravčové soté v zemiakovej placke
Bravčové soté v zemiakovej placke - fantastické bravčové soté v zemiakovej placke - dobrá voľba na obed alebo na večeru.
|
Prísady
- 800-900 g bravčové pliecko
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčik cesnak
- podľa chuti mleté čierne korenie
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mletá červená paprika môže byť aj štipľavá
- 4 PL Korenie na guláš
- 1 ks kukurica konzerva
- 1 ks fazuľa konzerva
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Bravčové pliecko nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na kocky a na malom množstve oleja podusíme. Pridáme prelisovaný cesnak a mäso.
- Mäso necháme zatiahnúť a posypeme s mletým čiernym korením, so soľou, s mletou paprikou a gulášovým korením. Krátko povaríme a nalejeme málo vody.
- Varíme na malom ohni do zmäknutia. Občas premiešame a dolejeme vodu podľa potreby.
- Keď už je mäso mäkké pridáme scedenú kukuricu a fazuľu. Dochutíme a necháme chvíľku dovariť.
- Ponúkame so zemiakovými plackami, so syrom a so zeleninou.
Poznámky k receptu
Bravčové mäso môžeme nahradiť aj s kuracím mäsom.
Zdieľať recept