Krkovička na pive

Pivo obsahuje mnoho vitamínov a ďalších látok, ktoré pri striedmej konzumácii blahodarne pôsobia na ľudský organizmus. Významné je zastúpenie minerálov v pive, okrem draslíka a sodíka, ktoré sú tu v priaznivom pomere, obsahuje tiež chloridy, vápnik, fosfor, horčík, a kremík. Z vitamínov obsiahnutých v pive sú najvýznamnejšie vitamíny skupiny B – thiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin […]

Zemiakový paprikáš

Zemiakový paprikáš alebo paprikáškrumpli je jednoduché, rýchle a lacné jedlo. Polievku môžete uvariť aj s klobásou, s paprikou a paradajkou, s lečom.. skrátka podľa vašich chutí a možností. Táto naša polievka je tá najjednoduchšia varianta ale napriek tomu fantasticky chutí každému. Vyskúšajte! 🙂 Zemiakový paprikáš 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento […]

Sedliacky kastról

Neviete čo na obed?  Keď máte doma zemiaky, mleté mäso, ryžu, slaninu …vyskúšajte tento jednoduchý a pritom fantastický recept! Sedliacky kastról 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Večera KuchyňaSlovenská CenaLacné recepty Množstvo Príprava […]

Pečená krkovička so zemiakmi

Krkovička sa nachádza na hornej strane chrbta od hlavy po chrbtovú časť a nadväzuje na bravčové karé. Výborné recepty nájdete z krkovičky napr. na steaky, rezne, mleté mäso, je ideálne na grilovanie, pomalé dusenie, pečenie vcelku, prípadne údenie. Na dosiahnutie lahodnej chuti krkovičku možno kombinovať s cibuľou, cesnakom, korením, rascou a tiež s pivom.   […]

Utopence v kyslom náleve

Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.

Recept na cícerovú polievku

Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
/zdroj internet/

Kuracie stehná na pive

Kuracie  stehno najčastejšie využívame  na pečenie, grilovanie, a ak sa stehno vykostí, dá sa z neho pripraviť šťavnatý rezeň, soté alebo sa môže naložiť do marinády. Kuracie stehná na pive 12345 Počet hlasov: 5 Hodnotenie: 3.8 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Kuracie […]