Recept na domácu knedľu

Každá dobrá gazdinka má svoj overený recept na domácu knedľu. V tomto recepte vám prezradíme takú malú fintu, ako knedličky urobiť na pare aj keď nemáte doma parák na knedľu.

Recept na domácu knedľu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Recept na domácu knedľu
Množstvo Príprava
8 porcií 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 80 minút
Množstvo Príprava
8 porcií 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 80 minút
Recept na domácu knedľu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Recept na domácu knedľu
Množstvo Príprava
8 porcií 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 80 minút
Množstvo Príprava
8 porcií 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 80 minút
Prísady
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
  1. Preosiatú múku zmiešame so soľou. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, urobíme kvások. Vo vode rozhabarkujeme vajíčko a pridáme olej.
  2. Hotový kvások pridáme do múky, nalejeme vodu s vajíčkom a s olejom a vymiesime hladké cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok.
  3. Na pomúčenej doske vytvoríme 2 valec z cesta a necháme 20 minút pod utierkou kysnúť.
  4. A teraz ten trik: Pripravíme si hlboký pekáč do ktorého sa zmestí mriežka na chladenie cesta, podlejeme vodu a zakryjeme s papierom na pečenie. Vykysnuté knedle opatrne preložíme na tú mriežku, ktorá stojí vo vode. Zakryjeme s druhým pekáčom a necháme 20 minúť na pare.
  5. Takto získame veľké knedle ako z obchodu! Dobrú chuť!
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *