Churros -španielske šišky
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Churros-španielske šišky
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 10 minút |
Varenie |
10 minút |
|
|
Churros -španielske šišky
Churros-španielske šišky
|
Prísady
Cesto
- 1,5 ČL kryštálový cukor
- 250 ml voda
- 0,5 ČL soľ
- 2 PL olej
- 150 g hladká múka
- 1 ks vajíčko
Ozdoba
- 110 g kryštálový cukor
- 2 ČL mletá škorica
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
Cesto
- Vodu privedieme do varu so soľou, s cukrom a s olejom. Keď už voda vrie pridáme múku a dôkladne miešame, kým sa suroviny spoja to hladkej masy a začnú sa odliepať od okrajov hrnca.
- Do vychladnutej masy pridáme vajíčko a s mixérom dôkladne zmiešame. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a vytláčame pásiky (asi 7 cm dlhé). Keď nemáme vrecúško môžeme urobiť aj šúľance, ktoré vypražíme v horúcom oleji dozlata.
- Prebytočný tuk zo šišiek odstránime papierovým obrúskom.
Ozdoba
- Cukor a mletú škoricu zmiešame a ešte horúce šišky obalíme. Servírujeme s čokoládovým krémom, s lekvárom a pod.
Zdieľať recept