Hŕstková polievka

Jednoduchá polievka zo strukovín, ktoré si môžeme namiešať sami, alebo kúpiť už hotovú zmes. My sme kúpili hotovú zmes, z ktorej sme uvarili vďačnú sýtu polievku. Hŕstková zmes obsahuje strukoviny ako je šošovica červená, šošovica zelená,  fazuľa farebná, fazuľa biela, fazuľa červená,  hrach žltý, hrach zelený.

Hŕstková polievka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 8 hodín
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 8 hodín
Hŕstková polievka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 8 hodín
Množstvo Príprava
8 porcií 10 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 8 hodín
Prísady
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
  1. Hŕstkovú zmes prepláchneme a následne namočíme na celú noc, alebo aspoň na 4-6 hodiny do vody.
  2. Zo strukovín zlejeme vodu, prepláchneme. Na sporák postavíme hrniec dáme do neho zliate strukoviny, zalejeme vodou a varíme do polomäkka (cca 20 minút).
  3. Potom pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky pokrájané na kocky. Po ich uvarení polievku dochutíme so zeleninovým bujónom a privedieme do varu. Polievku odstavíme z ohňa a podávame.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *