Hŕstková polievka

Jednoduchá polievka zo strukovín, ktoré si môžeme namiešať sami, alebo kúpiť už hotovú zmes. My sme kúpili hotovú zmes, z ktorej sme uvarili vďačnú sýtu polievku. Hŕstková zmes obsahuje strukoviny ako je šošovica červená, šošovica zelená,  fazuľa farebná, fazuľa biela, fazuľa červená,  hrach žltý, hrach zelený. Hŕstková polievka 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš […]

Recept na cícerovú polievku

Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
/zdroj internet/