Tradičná šošovicová polievka na kyslo.
Šošovicová polievka na kyslo
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Šošovicová polievka na kyslo
Množstvo | Príprava |
8 porciî | 10 minút |
Varenie |
30 minút |
|
|
Šošovicová polievka na kyslo
Šošovicová polievka na kyslo
|
Prísady
- 300 g šošovica
- 500 g zemiaky
- 3 ks bobkový list
- 200 ml kyslá smotana
- 1 PL hladká múka
- soľ
- ocot
- bujón zeleninový
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Prebranú a umytú šošovicu uvaríme vo vode (cca 2 l - podľa toho aké chcete mať riedku alebo hustú polievku) spolu s bobkovým listom a so zemiakmi. Ochutíme so zeleninovým bujónom, soľou.
- V smotane rozmiešame múku, prilejeme k uvarenej šošovici a spolu povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme octom alebo citrónovou šťavou. Podávame s párkami, s klobásou alebo s fašírkou. Dobrú chuť!
Zdieľať recept