Perkelt z diviaka
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Perkelt z diviaka
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 20 minút |
Varenie | Pasívny čas |
55 minút | 30 minút |
|
|
Perkelt z diviaka
Perkelt z diviaka
|
Prísady
- 1500 g diviak
- 4 ks cibuľa
- 2 PL mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 ks bobkový list
- 300 ml paradajková omáčka
- 1 bal. zmes korenín na divinu
- šťipľavý paprikový krém
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Cibuľu nakrájame na malé kocky a na masti orestujeme. Pridáme mletú červenú papriku a nalejeme trochu vody. Krátko povaríme a pridáme na kocky nakrájané mäso. Za občasného miešania mäso popražíme a nalejeme paradajkovú omáčku.
- Podľa potreby nalejeme vodu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a bobkovým listom. V tlakovom hrnci varíme cca 55-60 minút od pískania.
- Potom odstavíme z ohňa. Tlakový hrniec otvoríme až keď je to bezpečné. Obsah nalejeme do väčšieho hrnca a pridáme zmes korenín. Perkelt krátko povaríme. Podávame s knedľou alebo s uvarenými zemiakmi.
Zdieľať recept