Kelový prívarok

Kelový prívarok
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 3
Hodnotenie: 4.67
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Kelový prívarok
Množstvo Príprava
4 osoby 251 minút
Varenie
25 minút
Množstvo Príprava
4 osoby 251 minút
Varenie
25 minút
Kelový prívarok
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 3
Hodnotenie: 4.67
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Kelový prívarok
Množstvo Príprava
4 osoby 251 minút
Varenie
25 minút
Množstvo Príprava
4 osoby 251 minút
Varenie
25 minút
Prísady
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Z kelovej hlávky stred odstránime a kel nakrájame na prúžky. Dáme do väčšieho hrnca a podlejeme vodou, tak aby bolo všetko pod vodou. Varíme 2-3 minúty a potom zlejeme vodu (takto pripravené nás nebude nadúvať).
  2. Nalejeme toľko vody aby všetko bolo ponorené a pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, pridáme drvenú rascu, majoránku a pretlačený cesnak. Na miernom ohni pod pokrievkou uvaríme domäkka.
  3. Medzitým si pripravíme zápražku: múku osmažíme na masti, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, zalejeme vodou a vymiešame do hladka. S touto zápražkou zahustíme kelový prívarok a ponúkame s perkeltom, klobásou, pečeným mäsom alebo s fašírkou.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *