Kelový prívarok
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Kelový prívarok
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 251 minút |
Varenie |
25 minút |
|
|
Kelový prívarok
Kelový prívarok
|
Prísady
- 1000 g kel
- 300 g zemiaky
- 2 ČL rasca mletá
- 2 ČL soľ
- 2 strúčik cesnak roztlačený
- 2 ČL mleté čierne korenie
- majorán
- 50 g masť bravčová
- 3 PL hladká múka
- mletá červená paprika
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Z kelovej hlávky stred odstránime a kel nakrájame na prúžky. Dáme do väčšieho hrnca a podlejeme vodou, tak aby bolo všetko pod vodou. Varíme 2-3 minúty a potom zlejeme vodu (takto pripravené nás nebude nadúvať).
- Nalejeme toľko vody aby všetko bolo ponorené a pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, pridáme drvenú rascu, majoránku a pretlačený cesnak. Na miernom ohni pod pokrievkou uvaríme domäkka.
- Medzitým si pripravíme zápražku: múku osmažíme na masti, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, zalejeme vodou a vymiešame do hladka. S touto zápražkou zahustíme kelový prívarok a ponúkame s perkeltom, klobásou, pečeným mäsom alebo s fašírkou.
Zdieľať recept