Zapečené stehná v zemiakovej kaši
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Zapečené kuracie stehná v zemiakovej kaši
Množstvo | Príprava |
6 osoby | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
40 minút | 20 minút |
|
|
Zapečené stehná v zemiakovej kaši
Zapečené kuracie stehná v zemiakovej kaši
|
Prísady
Kuracie stehná
- 6 ks kuracie stehná
- 1 ČL soľ
- 1 ČL mleté čierne korenie
- 50 g maslo
- 3 PL olej
- 1 PL kečup
- 100 ml voda
- 50 g syr
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
Zemiaková kaša
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a nalejeme vodu. Postavíme na oheň, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, očistený cesnak, soľ a rascu. Zemiaky uvaríme do mäkka.
- Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, smotanu a nastrúhaný syr a dobre premiešame.
Kuracie stehná
- Kuracie stehná osolíme a posypeme s mletým čiernym korením. Na oleji a na masle prudko predpečieme a pridáme kečup. Zalejeme vodou a pod pokrievkou na malom ohni varíme do mäkka.
- Do vymasteného pekáča uložíme stehná a na vrch uložíme kašu, prelejeme výpekom zo stehien. Vrch ešte posypeme trochou strúhaného syra. Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C približne 15 minút, len aby vrch zhnedol.
Zdieľať recept