Milujeme recepty z jedného hrnca! A tento recept je ozaj vynikajúci, určite vyskúšajte.
Kuracie prsia z jedného hrnca
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Kuracie prsia z jedného hrnca
Množstvo | Príprava |
8 porcia | 15 minút |
Varenie |
30 minút |
|
|
Kuracie prsia z jedného hrnca
Kuracie prsia z jedného hrnca
|
Prísady
- 1000 g kuracie prsia
- 1 čajová lyžica soľ
- 1 čajová lyžica mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžica mletá červená paprika
- 1 čajová lyžica sušený petržlen
- 400 g ryža
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčik cesnak
- 800 ml voda
- 2 ks bujón slepačí
Množstvo: porcia
Jednotky:
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na prúžiky a pridáme soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku. Všetko dôkladne premiešame, aby každý kúsoček bol obalený. Uvaríme vývar z bujónov. Ja to robím tak, že bujóny zalievam s horúcou vodou a poriadne zamiešam.
- Vo väčšej rajnici na malom množstve oleja kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán . Kuracie prsia vytiahneme a na výpeku začneme smažiť na kocky pokrájanú cibuľu, až kým nezmäkne. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak a krátko opečieme.
- K restovanej zelenine pridáme ryžu , krátko ju opečieme, premiešame a zalejeme s vývarom. Kuracie prsia poukladáme na ryžu, rajnicu zakryjeme s alobalom a dáme piecť do horúcej rúry na 200C na dobu 30 minút.
- Podávame ešte teplé. Dobrú chuť!
Zdieľať recept