Palina dračia je dvojročná rastlina z čeľade astrovité pochádzajúca z východnej Európy. Jej listy a stonka sa používajú ako korenina pod názvom estragón alebo tarkán ( zdroj internet)
Kuracie ragú s etragónom
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Kuracie ragú s estragónom
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 10 minút |
Varenie |
30 minút |
|
|
Kuracie ragú s etragónom
Kuracie ragú s estragónom
|
Prísady
- 400 g kuracie prsia
- 200 g mrkva
- 100 g petržlen
- 100 g zeler
- 50 g maslo
- 1 ks cibuľa
- 1 PL estragón
- 1/2 čajová lyžica soľ
- 1 štipka mleté biele korenie
- 1500 ml voda
- 2 ks bujón slepačí
- 250 g hrášok čerstvý alebo mrazený
- 150 ml smotana kyslá
- 45 g hladká múka
- 150 ml smotana sladká
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocky a vo veľkom hrnci na masle osmažíme do biela. Pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen.
- Posypeme estragónom a petržlenovou vňaťou, nalejeme vodu a pridáme bujóny. Varíme cca 25 minút.
- Do polievky pridáme hrášok a varíme na miernom ohni ešte 10 minúť. Pridáme múku rozhabarkovanú v kyslej smotane, polievku privedieme do varu a nalejeme sladkú smotanu. Varíme ešte 3-5 minút. Odstavíme z ohňa a podávame horúce.
Zdieľať recept