Neviete čo na obed? Keď máte doma zemiaky, mleté mäso, ryžu, slaninu …vyskúšajte tento jednoduchý a pritom fantastický recept!
Sedliacky kastról
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 30 minút |
Varenie |
60 minút |
|
|
Sedliacky kastról
|
Prísady
Omáčka
- 2 PL kyslá smotana
- 50 ml paradajkový pretlak
- 50 ml voda
- soľ
- mleté čierne korenie
Na posypanie
- 50 g syr strúhaný
- soľ
- majorán
- mleté čierne korenie
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu postrúhajte na jemnom strúhadle a spolu osmažte v panvici s trochou oleja. Opečte v zmesi ryžu, zalejte ju vodou a nechajte ju variť (cca 20 min.)
- Po 20 minútach je ryža so zeleninou hotová, zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte soľ, korenie a majoránku a s mokrými rukami vyformujte guľky.
- Zemiaky nakrájajte na polovice a z nich nakrájajte polkruhy alebo nakrájajte na plátky.
- Zapekaciu misku si namastite olejom alebo s masťou a striedavo ukladajte časť zemiakov a mäsové guľky. Zmes ešte zvrchu posoľte a okoreňte a zapekaciu misu dajte do vyhriatej rúry na 185 stupňov na 20 minút.
- Medzitým si pripravte omáčku z paradajkového pretlaku, kyslej smotany, soli, korenia a vody. Dobre premiešajte a po zapečení nalejte do zapekacej misky.
- Nechajte piecť ďalších 15 minút a po upečení posypte so strúhaným syrom. Vložte naspäť piecť na posledných 5 minút. Podávajte ešte teplé, dobrú chuť!
Zdieľať recept