Sedliacky kastról

Neviete čo na obed?  Keď máte doma zemiaky, mleté mäso, ryžu, slaninu …vyskúšajte tento jednoduchý a pritom fantastický recept!

Sedliacky kastról
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
4 osoby 30 minút
Varenie
60 minút
Množstvo Príprava
4 osoby 30 minút
Varenie
60 minút
Sedliacky kastról
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
4 osoby 30 minút
Varenie
60 minút
Množstvo Príprava
4 osoby 30 minút
Varenie
60 minút
Prísady
Mäsové gulky
Na posypanie
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu postrúhajte na jemnom strúhadle a spolu osmažte v panvici s trochou oleja. Opečte v zmesi ryžu, zalejte ju vodou a nechajte ju variť (cca 20 min.)
  2. Po 20 minútach je ryža so zeleninou hotová, zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte soľ, korenie a majoránku a s mokrými rukami vyformujte guľky.
  3. Zemiaky nakrájajte na polovice a z nich nakrájajte polkruhy alebo nakrájajte na plátky.
  4. Zapekaciu misku si namastite olejom alebo s masťou a striedavo ukladajte časť zemiakov a mäsové guľky. Zmes ešte zvrchu posoľte a okoreňte a zapekaciu misu dajte do vyhriatej rúry na 185 stupňov na 20 minút.
  5. Medzitým si pripravte omáčku z paradajkového pretlaku, kyslej smotany, soli, korenia a vody. Dobre premiešajte a po zapečení nalejte do zapekacej misky.
  6. Nechajte piecť ďalších 15 minút a po upečení posypte so strúhaným syrom. Vložte naspäť piecť na posledných 5 minút. Podávajte ešte teplé, dobrú chuť!
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *