Domáce sušienky s kardamónom

Kardamon je exotické korenie a má aj vynikajúce účinky na naše zdravie.  Chuť, vôňa je intenzívnejšia, keď kardamón rozdrvíte pred jeho použitím. Môžete ho pridávať do pečiva, rôznych sladkostí, zmrzlín, do domácich údenín. Jeho chuť je vynikajúci pri dochucovaní pečeného ovocia, kompótov, ovocných šalátov. Dokonca si kardamónom môžete okoreniť, čaj alebo kávu. Aj malá štipka kardamónu dodá úžasnú chuť pokrmom.

 

Domáce sušienky s kardamónom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Recept na domáce sušienky
Množstvo Príprava
60 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
12 minút 120 minút
Množstvo Príprava
60 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
12 minút 120 minút
Domáce sušienky s kardamónom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Recept na domáce sušienky
Množstvo Príprava
60 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
12 minút 120 minút
Množstvo Príprava
60 ks 20 minút
Varenie Pasívny čas
12 minút 120 minút
Prísady
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
  1. Mäkké maslo vyšľaháme s hnedým cukrom a s vajíčkami. Pridáme hladkú múku zmiešanú so soľou a s práškom do pečiva.
  2. Nasypeme mletú škoricu, mletý kardamón, mletý klinček a mletý zázvor a vypracujeme hladké cesto.
  3. Hotové cesto necháme aspoň 2 hodiny odležať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme asi na 5 mm tenké a vykrajujeme rôzne formy.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170C asi 8-10 minút.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *