Londýnske rezy /trochu inak/

Jadro orecha je zmesou s vysokou koncentráciou tých najdôležitejších živín. Obsahuje 16 až 22 % bielkovín, 64 až 70 % (prevažne nenasýtených) tukov, 15 až 18 % sacharidov, 2,5 % minerálov a ďalšie vitamíny a biologicky aktívne látky.

Londýnske rezy /trochu inak/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Londýnske rezy /trochu inak/
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie
20 minút
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie
20 minút
Londýnske rezy /trochu inak/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Londýnske rezy /trochu inak/
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie
20 minút
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie
20 minút
Prísady
Linecké cesto
Orechové cesto
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Príprava lineckého cesta
  1. Múku premiešame s práškom do pečiva, cukrom, štipkou soli, pridáme maslo a vajíčko a vypracujeme hladké krehké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme a dáme ho na plech s papierom na pečenie.
  2. V predhriatej rúre na 180 C predpečieme asi 5-8 minút. Medzitým si pripravíme orechové cesto.
Príprava orechového cesta
  1. Celé vajíčka vyšľaháme s práskovým cukrom do peny, opatrne pridáme mletý orech a rumovú arómu a zľahka zamiešame.
Pečenie
  1. Predpečené linecké cesto vyberieme z rúry a naň nalejeme orechové cesto. Pečieme asi 20 minút. Necháme celkom vychladnúť !
  2. Teraz pozor! Cesto vyklopíme na dosku, teraz máme orechové cesto dole. Pozdĺžne rozrežeme a natrieme s lekvárom hornú časť t.j. linecké cesto a spojíme tieto dve časti. Takto budeme mať vyšší a chutnejší zákusok. Vrch môžeme ozdobiť s čokoládou. Necháme asi 5-6 hodín odležať a môžeme servírovať.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *